Тайланд – слънце, море, плажове и още нещо

Тайланд – слънце, море, плажове и още нещо

Готови сме отново за път. Предстои ни вътрешен полет от Chiang Mai – град в Северен Тайланд до остров Ko Samui, намиращ се някъде в Южнокитайско море или по-точно в заливът Сиам. Нови  два часа във въздуха, незнам колко станаха вече.

Казвам „Довиждане“ на джунглата и планините, големите реки и слоновете. Време е за слънце, море, плажове, коктейли и купон.

Read more

Приключения в северните части на Тайланд

Приключения в северните части на Тайланд

Часът е 6:00 сутринта. Половин час преди да чуем алармата, някой здраво чука на вратата: „Хайде ставайте, събуждане за разходката до Златния триъгълник“. Не сме поръчвали нищо такова, но скачаме, бърз душ, закуска на крак и директно в буса.

Read more

เชียงใหม่ – „Новият град“

เชียงใหม่ – „Новият град“

Ж.п.гарата беше препълнена. Места за сядане нямаше. Повечето хора бяха захвърлили своя багаж и се бяха опънали на пода в очакване на своя влак. Това направихме и ние. Остават ни още 40 минути. Тази вечер ни предстои нощно пътуване с влак до северните части на Тайланд. Какви ли изненади ни очакват там? Read more

กรุงเทพมหานคร – „Ангелският град“

กรุงเทพมหานคร – „Ангелският град“

07.11.2015г. Днес баща ми има Рожден ден. Става на 64г. и за съжаление, както се случва почти всяка година, отново няма да съм си в къщи, за да празнуваме заедно. Тъжно, но поне този път причината е основателна – предстои ми пътешествие, първото по-дълго пътуване в живота ми. Дестинацията е Тайланд. Заминавам с жена, с която се запознах преди 6 месеца и която с желание прегърна идеята за това пътуване. Какво ли ни очаква? Read more