Бутан – сбъдната мечта?

Бутан – сбъдната мечта?

Възможно ли е самолет да излети по-рано от планираното? Не знам, звучи ми странно, но истината е че днес ми се случи. Бординга започна и след има-няма 5 минутки бе приключил. Излетяхме с цели 20 по-рано. Дали защото всичките 23-ма пътници, желаещи да пътуват до кралство Бутан с полета от Катманду вече се бяха качили, настанили удобно и тръпнеха в очакване, или пък нещо с времето се беше объркало, нямам идея, а и в крайна сметка какво значение имаше. За мен бе важно (въпреки, че все още ми е трудно да го асимилирам), че и аз съм тук, и аз влизам в тази бройка, и аз летя за Бутан.

Read more

Тайланд – слънце, море, плажове и още нещо

Тайланд – слънце, море, плажове и още нещо

Готови сме отново за път. Предстои ни вътрешен полет от Chiang Mai – град в Северен Тайланд до остров Ko Samui, намиращ се някъде в Южнокитайско море или по-точно в заливът Сиам. Нови  два часа във въздуха, незнам колко станаха вече.

Казвам „Довиждане“ на джунглата и планините, големите реки и слоновете. Време е за слънце, море, плажове, коктейли и купон.

Read more

Приключения в северните части на Тайланд

Приключения в северните части на Тайланд

Часът е 6:00 сутринта. Половин час преди да чуем алармата, някой здраво чука на вратата: „Хайде ставайте, събуждане за разходката до Златния триъгълник“. Не сме поръчвали нищо такова, но скачаме, бърз душ, закуска на крак и директно в буса.

Read more

เชียงใหม่ – „Новият град“

เชียงใหม่ – „Новият град“

Ж.п.гарата беше препълнена. Места за сядане нямаше. Повечето хора бяха захвърлили своя багаж и се бяха опънали на пода в очакване на своя влак. Това направихме и ние. Остават ни още 40 минути. Тази вечер ни предстои нощно пътуване с влак до северните части на Тайланд. Какви ли изненади ни очакват там? Read more

กรุงเทพมหานคร – „Ангелският град“

กรุงเทพมหานคร – „Ангелският град“

07.11.2015г. Днес баща ми има Рожден ден. Става на 64г. и за съжаление, както се случва почти всяка година, отново няма да съм си в къщи, за да празнуваме заедно. Тъжно, но поне този път причината е основателна – предстои ми пътешествие, първото по-дълго пътуване в живота ми. Дестинацията е Тайланд. Заминавам с жена, с която се запознах преди 6 месеца и която с желание прегърна идеята за това пътуване. Какво ли ни очаква? Read more